Akupunktur for hest:

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsmetode som har vært i bruk i mer enn 3000 år. Det er mest kjent fra menneskefronten, men har blitt mer og mer vanlig de siste årene. Akupunktur er ikke helt nytt på dyrefronten heller da det er funnet bevis for at det var en elefant som fikk akupunktur for veldig lang tid siden.

I akupunkturen ses kroppen på som en helhet som består av organer og meridianer, såkalte energibaner. Hvert organ har sin egen meridian med punkter. I tillegg er det noen ekstrameridianer. Det er et utvalg punkter fra disse meridianene jeg behandler hesten med. Qi, yin og yang må være i balanse for at hesten skal være frisk og i god form. Akupunktur kan brukes både ved akutte og kroniske lidelser.


I min behandling med akupunktur behandler jeg både lokalt og helhetlig, tilpasset hesten. Jeg behandler ikke med nåler, men en laserpenn som har samme effekt som nålene. Jeg liker laserpennen bedre da mange hester slapper mer av og det er mindre sjanse for skader.

For å komme frem til riktig behandling bruker jeg ofte pulsdiagnostikk som kan gi meg en pekepinne på hva som er galt med hesten. Ofte vil jeg også se på tunga da denne også gir god informasjon. 

Eksempler på hva akupunktur kan benyttes ved:

Patellaopphakning, ryggproblemer, stive og ømme muskler og ledd, knirking i ledd, halthet

Betennelse, eksem, allergi, rennende øyne

Overvekt, livsstilssykdommer, nedsatt prestasjon

Problemer i forbindelse med brunst, infertilitet

Kronisk diaré, problemer med å legge på seg, stress

Luftveislidelser, astma, hoste, generell styrking av immunforsvaret

Forfangenhet

Vital dyrehelse

Laserterapi, akupunktur, massasje, homeopati,

jsutering/mobilisering av ledd


Hund, hest, katt