Homeopati for hest:

Homeopatien ble satt i system av den tyske legen og farmasøyten Samuel Hahnemann (1755-1843). Homeopati er mye brukt blant mennesker (og dyr) og i blant annet i Storbritania finnes det homeopatiske sykehus.

Homeopati er en naturmedisinsk behandlingsform som kan hjelp ved en rekke sykdommer og lidelser, både fysiske og psykiske. Det kan også brukes forebyggene, for eksempel hvis hesten har hatt en sykdom før som den lett kan få igjen eller om man vil forebygge generelt for sykdommer og lidelser. Homeopatiens hovedprinsipp er at likt kurerer likt. Det vil si at i prinsippet vil et stoff som skaper sykdom i hel tilstand, lindre samme type sykdom i sterk fortynnet tilstand.

Homeopati er en helhetlig behandlingsmetode som tar for seg hele hesten, både det fysiske og psykiske. Utifra det jeg får vite om hesten vil jeg velge ut et eller flere homeopatiske medisiner som din hest skal få. Homeopati er helt ufarlig å ta. Noen hester får forverringsreaksjoner før de blir bedre, men dette ses på som en positiv reaksjon.

De homeopatiske medisinene er laget av materiale fra plante-, dyre- og mineralriket. De er kraftig fortynnet slik at ingen giftige substanser er igjen. Homeopatien hjelper kroppen med å sette igang prosesser og immunforsvaret styrkes. Homeopati kan brukes både ved akutte og kroniske lidelser.


De homeopatiske medisinene kommer i små kuler som er enkelt å gi til hesten. Det fåes bare kjøpt på apoteket. Homeopati kan brukes sammen med veterinærmedisinske preparater uten at disse har innvirkning på hverandre. 

Eksempler på hva homeopati kan hjelpe for:

Ryggproblemer, stive muskler og ledd

Kløe og eksem, allergi, rennende øyne

Overvekt, livsstilssykdommer, nedsatt prestasjonsnivå

Endret atferd, overdreven redsel og usikkerhet

Problemer ved brunst, infertilitet

Kronisk diaré, vanskeligheter med å legge på seg

Luftveislidelser, astma, hoste, generell styrking av immunforsvaret 

Forfangenhet

Vital dyrehelse

Laserterapi, akupunktur, massasje, homeopati,

jsutering/mobilisering av ledd


Hund, hest, katt